jest tradycyjną (najważniejszą) ukraińską potrawą wigilijną przygotowywaną z pszenicy, maku, orzechów, migdałów, rodzynek i miodu. Ale jest to także nazwa imprezy, którą od wielu lat sponsoruje nasza firma. W pierwszych latach istnienia częstowaliśmy Kwasem chlebowym. W tym roku – po raz piąty zakupiliśmy wszystko, co jest niezbędne, aby impreza udała się, czyli 6 kg pszenicy, po 3 kg pozostałych składników oraz naczynia jednorazowe. Oczywiście nie zapominamy nigdy o kwasie. W tym roku XXII KUTIA odbyła się 20 stycznia w Wyższej Szkole Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Na koncert kolędowo-noworoczny przyszło ponad 200 osób.
Już dziś zapraszamy na kolejną 23. edycję KUTII w styczniu 2019 roku.
Zdjęcia – Kostia Mazur
Hive61 to comiesięczne spotkania poznańskiej społeczności skupiającej startupy - młodych przedsiębiorców...
Wczoraj rozpoczął się legendardy i jedyny w swoim rodzaju obóz zerowy Szkoła Główna Handlowa w Warszawie - Czarniecka...
16.03.2016 - to szczególny dzień, ponieważ odbył się Dzień Dobroczynności na rzecz dzieci oraz ofiar konfliktu ...
Dnia 15.05.2015 o godz. 19:00 w Teatrze Nowym dobył się pokaz spektaklu "Antygona w Nowym Jorku" w reżyserii...