Marka Estrella Galicia, która zajmuje dziś czwarte miejsce na hiszpańskim rynku, rozpoczęła ekspansję eksportową i od niedawna można tego znakomitego piwa skosztować również w Polsce. Dla każdego piwowara, prócz receptur i technologii, najważniejsza jest jakość i rodzaj składników. Im bardziej unikalne i oryginalne tym ciekawszy będzie efekt warzenia.
Bazą dla piwa Estrella Galicja jest woda z La Corunii – miękka i o optymalnym składzie minerałów dla piw stylu pilzner; chmiele: Hallertau, Sladek i galicyjska odmiana Nuggatu; słody pilzneńskie i odrobina kukurydzianych oraz drożdże przechowywane w niemieckim Banku Drożdży.
Co ciekawe, piwa Estrella Galicia można się napić również z beczki i w wersji bezalkoholowej 0.0% w hiszpańskich restauracjach w Warszawie i Poznaniu lub nabyć w wybranych, dobrych sklepach. To piwo doskonale smakuje z pikantnymi daniami z kurczaka oraz tortillami pszennymi lub kukurydzianymi.