Klasyka piwa pszenicznego w stylu bawarskim, czyli hefe-weisse. Zapach znakomitych drożdży i świeżych owoców łączy się w smaku z pikantnością słodów, owoców, goździków i nutami gałki muszkatołowej.
Pasuje do: pieczystego, dań kuchni azjatyckiej, dań kuchni włoskiej, pikantnych serów.
Piwo
Alkohol: 5,1% obj. | Ekstrakt: 11,85 wag.
Podgatunek: German ale
Pakowanie:
butelka 500 ml – 20 sztuk w opakowaniu
Kompozycja słodu pszenicznego i delikatnie palonych, karmelizowanych słodów specjalnych nadaje piwu mahoniowy kolor i wielką różnorodność smaków. W aromacie dominuje słodowo-korzenny charakter harmonijnie współgrający z typową, lekko owocową nutą piwa pszenicznego, po czym na podniebieniu rozwija się delikatnie goryczkowy, korzenny smak z szeroką gamą aromatów słodowych. W połączeniu z aromatami owocowymi i goździkowymi dają one przyjemne doznania smakowe, dzięki czemu piwo pszeniczne jest pełne i przyjemnie pijalne, co jest typowe i wyjątkowe dla całej gamy Maisel’s Weisse. Pasuje do: kurczaka, pieczeni wieprzowej, silnych w smaku serów i wszelkich wędlin.
Piwo niefiltrowane
Alkohol: 5,1% | Ekstrakt: 11.8
IBU: 12
Podgatunek: German ale
Pakowanie:
butelka 500 ml – 20 sztuk w opakowaniu
Krystaliczna czystość i musujące nasycenie dwutlenkiem węgla wyróżniają to piwo z gamy. Kompozycja dojrzewających na słońcu odmian pszenicy i jasnych słodów jęczmiennych, fermentowanych i dojrzewających przy użyciu specjalnych drożdży, tworzy zrównoważony bukiet zniuansowanych smaków owocowych. Aromaty od dojrzałych bananów po lekkie nuty cytrusowe łączą się z typowym, lekko pikantnym aromatem piwa pszenicznego na finiszu. Właściwe dla całej gamy Maisel’s Weisse orzeźwiające działanie połączono tutaj z krystalicznym blaskiem napoju. Pasuje do wołowego carpaccio, tuńczyka, serów camembert i sorbetów.
Piwo
Alkohol: 5,0% | Ekstrakt: 11.7
IBU: 11
Podgatunek: German ale
Pakowanie:
butelka 500 ml – 20 sztuk w opakowaniu,