Rum z Panamy, dojrzewający w dębowych beczkach po francuskim koniaku. Ma pełny smak z nutami karmelu i prażonych orzechów laskowych. Korzenne aromaty przechodzą w owocowe.
Rum z Brazylii, dojrzewający w dębowych beczkach po francuskim koniaku. W aromacie nuty ananasa i wanilii. Smak bogaty i harmonijny z akcentami karmelu, kokosa i owoców tropikalnych.
Rum hiszpański jest lekki i kwiatowy. Dojrzewa w dębowych beczkach po francuskim koniaku, co nadaje mu łagodności i rozwija pełną paletę miękkich smaków owocowych.
Rum z Eswatini, dojrzewający w dębowych beczkach po francuskim koniaku, ma nobliwy i elegancki zapach z akcentami waniliowymi. To trunek o pewnym smaku i korzennym finiszu.
Rum z Karaibów, dojrzewający w dębowych beczkach po francuskim koniaku. Klasyczny o zapachu wanilii i kokosa z nutą cynamonu. W smaku wykwintny w swej słodyczy.
Biały rum ze Swazilandu (dziś Eswatini) to unikat. Ma zbalansowany zapach z nutami białego pieprzu i dyskretne akcenty kwiatowe w smaku. Idealna baza do całej gamy wyszukanych drinków.
Moc karaibskiego XO bierze się z leżakowania rumu przez minimum sześć lat w dębowych kadziach i dojrzewania w beczkach po koniaku. W zapachu łagodne nuty kwiatowe oraz mocniejsze, jak ciemna czekolada czy aromat cygar. Smak pełny, z bogatym i długim finiszem.
Najwspanialszy wyrób z wysp Gwadelupy. Ten gatunek, dojrzewający w beczkach po koniaku, zachwyca w smaku nutami czerwonej porzeczki, klementynki i granatu. W smaku pojawią się akcenty migdałowe, przechodząc na finiszu w cytrynowe.
Biały rum z Gwadelupy to gratka, bo na wyspach panują doskonałe warunki do uprawy trzciny cukrowej – silne nasłonecznienie i obfite opady. Do rumu o zapachu limonki oraz bergamotki i korzennym posmaku wystarczy dodać nieco świeżej mięty, limonki i brązowego cukru, aby powstało idealne mojito!
Trunek nieco słabszy od rumu, przez co jest bardziej pijalny. Cechuje się wyraźnym, pełnym smakiem i zapachem wanilii. Wspaniały solo z kostką lodu, jako baza do drinków oraz jako dodatek do lodów i deserów.
Ojczyzną tego rumu jest Trynidad i Tobago, więc ma on nieco brytyjski charakter. Leżakuje trzy lata, a następnie dojrzewa w beczkach po koniaku. W zapachu miodowo-kwiatowy, jak lody malaga. Łagodny w smaku i długo słodki.
Naturalne rolnictwo wyspy Mauritius oferuje endemiczne gatunki trzciny cukrowej. Zachowujemy jej świeżość w tym rumie. W smaku i zapachu uderza bananowość. Słodkie nuty wanilii stają się na finiszu bardziej wytrawne.