Używamy pilków cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu. Możesz wyłączyć je w ustawleniach przegladarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.
Baijiu w Polsce
14 V 2018

Delegacja CADA oraz dziesięciu głównych producentów chińskiego trunku baijiu przybyło na nasze zaproszenie do Poznania na targi Polagra Food. Od 8 do 10 maja na stoisku naszego autorstwa, nagrodzonym przez MTP za design nagrodą Acanthus Aureus, prezentowano aż kilkadziesiąt rodzajów baijiu – od produktów ekonomicznych po bardzo drogie, leżakowane przez wiele lat rarytasy. Pan Song Shuyu – sekretarz i wiceprezes CADA, dokonał obszernej prezentacji dla zgromadzonych dziennikarzy i gości. Wykład obejmował historię, tradycję i sposoby wytwarzania oraz całą kulturę związaną z tym niezwykłym, warzonym od kilku tysięcy lat trunkiem, który jest kolejnym wkładem Chin w światowe dziedzictwo. Hostessy poczęstowały prawie pięć tysięcy gości stoiska drinkami, które miksował specjalnie sprowadzony barman, a także trunkiem w postaci czystej, w tym produktami tak znamienitych marek jak Maotai i Wuliangye. To pierwsza impreza promocyjna na taką skalę w Europie i początek ekspansji eksportowej baijiu na rynki UE.