Używamy pilków cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu. Możesz wyłączyć je w ustawleniach przegladarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.
Zupa z piwa i żółtkami jajka

Zupa z piwa i żółtkami jajka

4 l jasnego piwa Magnat

4 surowe żółtka

2-3 goździki

cynamon

80-100 g cukru

Zupa ta jest delikatniejsza niż staropolska zupa Gramatka i ma przyjemniejszy aromat. Do piwa dodaje się ½  l wody zagotowuje z goździkiem i kawałkiem cynamony. Gorącą zupę należy zaprawić rozbitymi na pianę żółtkami z cukrem. Do zupy należy dodać grzanki z chleba, zarumienione na 1 stołowej łyżce masła na patelni.

Obolon Magnat

Ciemnozłote, klarowne piwo dolnej fermentacji. W aromacie znajdziemy klasyczne słodowe, chmielowe nuty...

zobacz więcej