Nie wiedzieliście że piwo może być nie tylko dobrym trunkiem ale także składniekiem niektórych potraw? Otóż to! Tak na prawdę, napój chmielny jest od dawna znane wśród słynnych kucharzy jako jeden z najlepszych komponentów daniowych. | Piwo świetnie wzbogaca smak mięsnych potraw, jest idealne do pieczenia ciast i chleba, a niejedna ryba w jego obecności nabiera nieznanych wcześniej walorów smakowych. |
Chcemy podzielić się z Państwem przepisem na pierogi Pani Aleksandry Mińkowska, jak został nas….
Włożyć do garnka marchew, posiekaną cebulę, przyprawy, raki i zalać je wrzącą wodą z piwem. Posolić…
Drobno pokrój mięso, ogórki i jajka. Utrzyj lub zmiksuj szczypiorek z małą ilością soli. Gdy puści sok, połącz…
Golonka na piwie Porter – doskonała, smaczna, o głębokim smaku z nutką portera w tle.