Nie wiedzieliście że piwo może być nie tylko dobrym trunkiem ale także składniekiem niektórych potraw? Otóż to! Tak na prawdę, napój chmielny jest od dawna znane wśród słynnych kucharzy jako jeden z najlepszych komponentów daniowych. | Piwo świetnie wzbogaca smak mięsnych potraw, jest idealne do pieczenia ciast i chleba, a niejedna ryba w jego obecności nabiera nieznanych wcześniej walorów smakowych. |
Masło rozpuścić na patelni i podsmażyć pokrojoną cebulę. Dodać ryż i podsmażyć go. Wlać piwo…
Piersi z kaczki pokroić na małe kawałki. Dusić je w naczyniu przez 5 min i w między czasie usunąć skórkę z…
Do posiekanej margaryny z mąką dodać piwa i zagnieść ciasto. Włożyć na 2-3 godziny do lodówki. Cienko…
Piwo należy rozmieszać z cukrem, winem i sokiem wyciśniętym z półtorej cytryny. Dodać rodzynek, cynamonu…
Przygotowaną kaczkę włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak, żeby pokryła kaczkę, wstawić na ogień, kiedy…
Zupa ta jest delikatniejsza niż staropolska zupa Gramatka i ma przyjemniejszy aromat. Do piwa dodaje się…
Skąd się wzięły w Polsce pierogi? Legenda głosi, że św. Jacek Odrowąż przywiózł je z Kijowa. Był zachwycony…
Oczywiście nie chodzi o ptaki nazywane gołębiami, a o znaną wszystkim popularną potrawę. Jak pisze…