Używamy pilków cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu. Możesz wyłączyć je w ustawleniach przegladarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.
Kaczka w sosie piwnym

KACZKA W SOSIE PIWNYM

1 kaczka
0,5 l piwa Obołoń Pszeniczne
20 g wina lub koniaku
1 g glutaminian sodu

15 g cebuli
1 g imbiru
pieprz

Przygotowaną kaczkę włożyć do garnka, zalać zimną wodą tak, żeby pokryła kaczkę, wstawić na ogień, kiedy się zagotuje zdjąć pianę, dodać sól, wino, cebulę, imbir, pieprz mielony, przykryć pokrywką i gotować na niskim ogniu dopóki nie zrobi się miękka. Gotową kaczkę wyjąć z rosołu i ochłodzić.

Kaczkę pokroić na kawałki 3x3cm, ułożyć na dno małego garnka, dodać trochę odcedzonego rosołu, cebuli, imbiru, wlać piwo, glutaminian sodu, posolić, przykryć garnek przykrywką i wsadzić na 30 min. do piekarnika

Obolon Magnat

Ciemnozłote, klarowne piwo dolnej fermentacji. W aromacie znajdziemy klasyczne słodowe, chmielowe nuty...

zobacz więcej
Obolon Svitle

Jasny, złocisty lager o białej piance i aromacie nachmielonej brzeczki. W smaku odnajdziemy delikatny słodowo-słodki...

zobacz więcej
Obolon Weizenbier

W obfitującej w pszenicę Ukrainie, chętnie sięga się po to zboże także w piwowarstwie. Ten Obołoń udanie nawiązuje...

zobacz więcej