Używamy pilków cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu. Możesz wyłączyć je w ustawleniach przegladarki. Więcej informacji na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.
Chłodnik i Kwas Chlebowy

Chłodnik na Kwasie Chlebowym

Przepis Pana Darka Cejmana – naszego Testera Kwasu Chlebowego

Składniki:

2 litry Kwasu Chlebowego Obolon,

25 dag obranych świeżych ogórków,

 

2 jajka na twardo,

10 dag posiekanego szczypiorku,

15 dag śmietany,

musztarda,

sól i cukier do smaku,

4 średnie gotowane ziemniaki,

30 dag kiełbasy szynkowej lub zimnej pieczeni.

Drobno pokrój mięso, ogórki i jajka. Utrzyj lub zmiksuj szczypiorek z małą ilością soli. Gdy puści sok, połącz go ze śmietaną, dodaj jajka, przypraw musztardą, solą i cukrem. Rozprowadź kwasem chlebowym, włóż mięso i ogórki. Podawaj z lodem

Lwowskie Porter

Solidna propozycja ukraińska z kategorii porterów bałtyckich. Intrygująca, ciemnobrązowa barwa, mieniąca się...

zobacz więcej